Patiess stāsts. Compromised site.

Kādu jauku dienu Google Ads kontā parādījās ziņa: "Ads disapproved". Un reklāmas apstājās.

Reklāmu sarakstā redzams: "Not eligible. Disapproved. (Compromised site)". Piedāvātās darbības: vai nu labot reklāmu, vai iesniegt apelāciju. Nekā vairāk, nekādas informācijas, kas tieši vietnei vainas. Pilnīgi nekā.

Instrumentā Search Console nekādu problēmu, nekādu kļūdu, viss ir zaļš.

Vietnē virustotal.com (agrākais sitecheck.sucuri.net) nekādas problēmas neatrod, viss ir zaļš.

Uzinstalētais drošības plugins Wordfence, kurā par brīvu ir iespējams skenēt vietni pret ļaundabīgu kodu, arī neko neatrod.

Vēl Google piedāvā savu rīku transparencyreport.google.com/safe-browsing/search

Tas arī viss, vairāk bezmaksas skenēšanas instrumentu nav.

Ko darīt? Varbūt aicināt palīgā cert.lv, jo kā nekā ir aizdomas par ielaušanos lapā? Bet cert.lv lapā lasāms, ka viņi strādā tikai ar lielām kompānijām.

Pakasot pakausi, ienāca prātā, ka nav jau tiesību nevienam uzmākties ar palīdzības lūgumiem, ja vietnē nav pašas jaunākās Wordpress un pluginu versijas. Jā, ar to ir grēkots, jo bija bail šo mantojumā nākušo sistēmu aiztikt, ka nesabrūk.

Uzlocījām rokas, jauninājām un salabojām visu, kas pēc tam nestrādāja.

Pēc apelācijas iesniegšanas atbilde bija "Failed".

Atliek vien rakstīt uz Google suportu. Atbilde pienāca negaidīti ātri – pēc dienas. Rakstīja, ka pēdējā skenēšanas reizē viss ir bijis kārtībā, un nekādu problēmu vairs nav.

Nē, tas vēl nav viss. Izrādās, pēc tam, kad reklāmas ir noraidītas, iestājas nākamā kļūda: "Ads disapproved. Past violations". Google tā dara, lai reklāmas automātiski nepalaistos.

Tātad vēl viena apelācija. Un pēc dienas reklāmas ir "eligible" un darbojas.