• Team3
  • Blogs
  • Izsisto logu teorija un grafiskais dizains

Izsisto logu teorija un grafiskais dizains

Septiņdesmitajos un astoņdesmitajos Ņujorka bija netīra un dzīvībai bīstama metropole, kur cilvēkus aplaupīja gaišā dienas laikā. Bija neprāts naktī iet ārā.

Metro bija piemēslots, uz sienām un vagoniem bija uzzīmēti vulgāri attēli un uzraksti, visur mētājās atkritumi un saplēstas pudeles, bija daudz dzērāju un ubagu, bandīti sabiedriskajā transportā atklāti atņēma pasažieriem naudu un vērtīgas lietas, Taimskvērā pulcējās vieglas uzvedības meitenes.

Izsisto logu teorija palīdzēja dažos gados pārvērst šo metropoli par pašu laimīgāko un drošāko pilsētu ASV.

Iespaidīgi, vai ne?

Izrādījās, ka teorija ir efektīva, tāpēc kļuva populāra. Ar laiku šo koncepciju sāka izmantot biznesā.

Izsisto logu teorijā tiek apgalvots, ka nekārtība rada cilvēkos tieksmi piemēslot vēl vairāk, braukt pie sarkanās gaismas, jo tā dara visi, salauzt vēl vairāk to, ko kāds jau ir salauzis u.t.t. Tādi sīki pārkāpumi izsauc ķēdes reakciju un lielākus pārkāpumus. Ja cilvēku atstāj bez soda par sīkiem nodarījumiem, tad tas ir signāls pastrādāt kaut ko nopietnāku.

Kā izsisto logu teorija ietekmē biznesu? Kāds tai ir sakars ar grafisko dizainu?

Izsistie logi biznesā ir netīrība un nekārtība ofisā, nelaipni darbinieki, slikti sastādīta ēdienkarte, noputējusi lete un atlupusi krāsa. Tādi sīkumi atstāj iespaidu uz potenciāliem klientiem un partneriem.

Tas pats ir saistāms ar gadījumu, ja nav iespējams atgriezt neapdrukātu preci veikalā vai ja vadītājs izliekas neievērojam, ka darbinieks nokavē darbu vai ir apģērbies neatbilstoši, kā arī tad, ja logotips ir izveidots pavirši.

Sīkumi un detaļas ir svarīgi gan valsts, gan atsevišķa indivīda līmenī. Noteikti piekritīsiet, ka sakārtotība rada vēlēšanos to uzturēt, savukārt nekārtība piesaista lielāku nekārtību.

Izsisto logu teorija ir daudzpusīga. Izmantojiet to visās dzīves jomās, sakārtojiet biznesu, uzlabojiet kontaktus, veiciniet attiecību kultūru.