• Team3
  • Blogs
  • Tīmekļa vietnes vai aplikācijas? Kāpēc ir jāzina atšķirības

Tīmekļa vietnes vai aplikācijas? Kāpēc ir jāzina atšķirības

Parastam lietotājam atšķirība ir nenozīmīga. Taču, ja vēlaties izmantot interneta resursu biznesam, tad ir vērts iztērēt 2,5 minūtes un to noskaidrot.

Tīmekļa vietnes

Tās ir interneta lapas, kas ir apvienotas vienā resursā. Tās tiek rakstītas HTML programmēšanas valodā. Tās der satura pasniegšanai. Vietnes apmeklētāji tajā atrod tekstus, mūziku un attēlus, taču nespēj ievietot savu informāciju. Var vienīgi aizpildīt formu, lai saņemtu izsūtnes.

➡️   Ir tīmekļa vietnes, kas ir saistītas ar kulināriju, jaunākajām ziņām, izglītību. Tādas izmanto kā blogus vai kā apvienību sadarbības instrumentu.

Tīmekļa aplikācijas

Uzreiz ieraugiet atšķirību.

➡️ Piemēri ir Facebook, Twitter, Gmail, Amazon, Ebay un YouTube.

Tātad tīmekļa aplikācija ir pilnvērtīga programma.

Trīs fakti par tīmekļa aplikācijām:

- Lietotāji autentificējas ar lietotāja vārdu un paroli. Viņi sūta viens otram ziņas un veido saturu uz aplikācijas bāzes, kā arī izmanto miniprogrammas izklaidei.

- Šādās vietnēs cilvēki ievada kontaktinformāciju un kredītkaršu informāciju. Tātad izstrādātāji atbild par konfidenciālas informācijas aizsardzību.

- Tīmekļa aplikācijās nav noteikti jābūt informatīvam saturam. Tā var pārveidot failus vai tulkot tekstus.

➡️ Tādējādi tīmekļa vietnes ir informācijas avoti, savukārt tīmekļa aplikācijas ir instrumenti.

Izvēle starp tām ir atkarīga no jūsu biznesa vajadzībām. Ja ir nepieciešama klātbūtne internetā, kompāniju īpašnieki parasti uztic šādu izvēli programmētājiem.

Mēs ceram, ka raksts ir noderīgs.

Vienmēr rūpējoties par jums,

Jūsu Team3