Kas ir VPN

VPN ir brīnumcepure, kas padara lietotāju neredzamu daudziem interneta serveriem.

Burti "VPN" ir saīsinājums no angļu valodas nosaukuma Virtual Private Network un burtiskā tulkojumā nozīmē virtuālais privātais tīkls. Ar tā palīdzību var pieslēgties globālajam tīmeklim ar citu IP adresi un no citas ģeogrāfiskās vietas.

Ja šis serviss tiek izmantots, tad ne interneta piegādātājs, ne tīkla administrators, ne pieejas punkta administrators nevar uzzināt, kādas vietnes apmeklējat un ko vispār darāt internetā.

VPN izmantošanai ir vairākas priekšrocības.

1. Pilnīga konfidencialitāte

Tā var aizsargāt datus tā, ka neviens nevar tos uzzināt un pārtvert. Ir laba doma izmantot VPN, ja veicat banku operācijas internetā.

2. Aizliegums ievākt informāciju par lietotāju

Vai zināt, ka visas vietnes, ko apmeklējat, vāc informāciju par jums? Meklēšanas servisi fiksē, ko meklējat, interneta pārlūki reģistrē visas vietnes, kuras apmeklējat. Interneta piegādātāji principā redz praktiski visu. Ja nevēlaties, ka šo informāciju kāds par jums vāktu un pētītu, tad izmantojiet VPN.

3. Palīdz piekļūt bloķētiem resursiem internetā

Piemēram, ja valstī ir bloķēta kāda vietne, tad ir iespējams to apmeklēt, izmantojot VPN.

4. Drošība, izmantojot publisku Wi-Fi

Ja pieslēdzaties kopējam tīklam, tad kļūstat par vieglu hakeru upuri – ierīce kļūst pieejama uzbrukumiem, un ugunssiena vai antivīruss ne vienmēr spēj palīdzēt. Tādos gadījumos VPN ir neaizvietojams. Izmantojiet šo tehnoloģiju ceļojumos.

Ceram, ka VPN iepazīšana bija interesanta un izglītojoša.

Team3.lv ir vienmēr ar jums.