Lēns ielādes ātrums

Šaušalīgas šausmas: jūsu lapa ielādējas ļoti lēni. Sekundes velkas lēni kā gliemezis. Meklētāju reitingi krītas, apmeklētāji viļas un pamet vietni, tā arī neko nenopirkuši.

Ielādes ātrums ir bieži pētīts. Citējam dažus rezultātus, piemēram, Google.

"Lēns ielādes ātrums ir pats kaitinošākais faktors mobilo lietotāju vidū."
"Ja lapa lādējas ilgāk par 3 sekundēm, 53% lietotāju to pamet."
"Lēns ielādes ātrums negatīvi ietekmē reitingu Google meklētājā."
"Ja mobilās lapas ielāde nokritās no 1 līdz 10 sekundēm, atteikuma rādītājs pieauga par 123%."

Kā saprotat, ātra lapas ielāde nav vienīgi pārsvars pār konkurentiem, tas ietekmē arī reitingu meklēšanas sistēmās. Līdz ar to mājaslapu izstrādātāji bez darba nepaliks.

Citāts no SOASTA pētījuma: "Katra mobilās lapas aiztures sekunde samazina konversiju par 20%."

Ir laiks uztraukties, taču palūkosimies kritiski. Piemēram, saskaņā ar SEARCH ENGINE LAND pētījumu pašas populārākās lapas ar lielāko apmeklējumu neatbilst Google ieteikumiem. Jāsecina, ka interesantas un noderīgas vietnes ielāde tiks gaidīta tik ilgi, cik nepieciešams.

Atteikumu statistiku veido vairāki faktori: neloģiska vietnes struktūra, uzbāzīga reklāma, ko nav iespējams ātri noņemt, u.c. Lietotāji meklē sev vajadzīgu informāciju. Ja vietnē to neizdodas atrast, tad ielādes ātrums ir kā pēdējais piliens pacietības kausā.

Izdarīsim secinājumus. Optimizējiet vietni, sakārtojiet mobilo versiju, lieciet vietnē kvalitatīvu saturu. Dariet to visu kompleksi, nekoncentrējieties uz vienu kritēriju. Lietotāja komforts nenozīmē vienīgi lapas ielādes ātrumu.

Tomēr, ja lapa liek cilvēkam gaidīt, ja tajā ir trūkumi, tad tie ir jārisina. Team3.lv komanda var operatīvi palīdzēt.