• Team3
  • Blogs
  • Webdizains. Parādiet savu iepirkumu grozu

Webdizains. Parādiet savu iepirkumu grozu

Pieredzējuši webdizaina speciālisti spēj izveidot reibinoši skaistas un ienesīgas interneta vietnes saviem klientiem. Ja tas ir interneta veikals, tad ļoti svarīga lieta tajā ir iepirkumu grozs.

Dizainera goda vārds: tas, kā ir izveidots iepirkumu grozs, tieši ietekmē pārdošanu un kompānijas ienākumus. Tam ir jāpievērš liela uzmanība. Pirkuma noformēšanas lapai ir jābūt funkcionālai, ērtai, drošai un skaistai. Gluži kā rūpīgs pārdošanas menedžeris tā piedāvā ērtus maksāšanas un piegādes veidus, katrā solī pavada un atstāj pozitīvu iespaidu par interneta veikalu.

Kā jau esat sapratuši, iepirkuma grozs ir rūpīgi jāpārdomā. Mazliet iedziļināsimies webdizainā un aplūkosim svarīgāko.

Ikona

❖    Iepirkumu grozam ir jāizskatās pēc tāda. Ikonai ir jābūt klasiskai. Nedrīkst tajā attēlot spaini vai kasti. Jo pierastāka tā ir, jo cilvēkam ir vieglāk to atrast.
❖    Ir maz ticams, ka vietnes apmeklētājs ne reizi nav iepircies internetā, tāpēc ir labi ievērot nerakstītus likumus un novietot iepirkumu groza ikonu ierastā vietā – augšējā labajā stūrī.
❖    Ikonu var mainīt atkarībā no tā, vai iepirkumu grozs ir vai nav tukšs, tas ir ļoti ērti.

Uzpeldošs saraksts

❖    Ir brīnišķīgi, ja iepirkuma groza saraksts uzpeld pāri lapai, ja peles kursoru novieto uz groza ikonas jebkurā internetveikala lapā. Iedomājieties, ka esat supermārketā. Jebkurā brīdī varat paskatīties, kas ir grozā un uzzināt gala summu. Ir taču ērti?
❖    Dodiet pircējam iespēju izdzēst preci no iepirkumu groza, neejot uz atbilstošu sadaļu. Jā, tieši izpeldošajā sarakstā. Turpat dodiet iespēju mainīt preču daudzumu. Tad tauta jūs vienkārši mīlēs.
❖    Ir momentāni jāmainās kopsummai, ja izpeldošajā sarakstā tiek izdzēstas preces vai mainīts to daudzums.

Darbību saprotamība

❖    Jebkādā veidā lieciet klientam saprast, ka prece ir pievienota iepirkumu grozam. Var parādīt, kā prece "iekrīt" grozā, var mainīt krāsu vai groza ikonu un uzrakstus uz tās.

Kam ir jābūt iepirkumu grozā

❖    Ir jābūt iespējai aiziet no groza uz preces lapu. Visam ir jābūt vienkārši – preces nosaukumam ir jākalpo par saiti uz preces lapu.
❖    Ir jābūt sadaļai ar pasūtījuma kopummu, kurā ieskaitīta piegāde, atlaides un citas lietas.
❖    Ir jābūt iespējai mainīt preču skaitu.
❖    Ir jābūt preču attēliem.

Nobeiguma vietā aicinām padomāt, kā izskatīsies jūsu internetveikala iepirkumu grozs planšetēs un viedtālruņos. Izdevumi atmaksāses, jo klienti būs pateicīgi.