Mīti par interneta vietnes izstrādi

Visticamāk jūs jau zināt, ka interneta vietnes izstrāde nav vienkāršs uzdevums. Tas nav vienkārši tik lielā mērā, ka par šo tēmu ir daudz mītu. Izkliedēsim dažus.

Pirmais mīts. Mēs to varam izdarīt paši. Vietņu konstruktorā

Varat. Un vietne izskatīsies ļoti labi. Iespējams. Taču, ja paskatās tālākā nākotnē, tad pamanīsiet, ka konstruktorā būvētu vietni nav iespējams optimizēt, lai tā atrastos pirmajās pozīcijās meklēšanas rezultātos. Tas nozīmē, ka jums būs nepārtraukti jāpērk reklāma, lai vietne dotu kādus ienākumus.

Turklāt konstruktoru īpašnieki reizēm var jūs iepriecināt ar negaidītu reklāmu jūsu vietnē.

Otrais mīts. Bez pilnvērtīgas funkcionalitātes vietne nestrādā

Nemaz ne obligāti. Vietne var pilnvērtīgi strādāt par ar minimālu funkciju skaitu. Vietni var papildināt ekspluatācijas gaitā. Projekta sākumā ir jāvienojas, kas no vietnes tiek sagaidīts, kādām funkcijām noteikti ir jābūt un kādas var pievienot pēc vajadzības.

Trešais mīts. Pievilcīgai lapai ir liels trafiks

Labs dizains ir svarīga lieta, bet no tā nav atkarīgs ne apmeklējumu skaits, ne konversija. Reizēm cilvēki pavisam nopietni domā, ka pietiek ar dizainu vien. Ir nepieciešams vēl oriģināls saturs, SEO, domēna vārds un citi faktori.

Ceturtais mīts. Pēc lapas izveidošanas var mierīgi atpūsties

Vietne ir izveidota, saturs tajā ir ievietots un ir ļoti labs. Taču ir kļūdaini pamest vietni. Pie tās ir pastāvīgi jāstrādā, jo vietnes izveidošana ir tikai projekta sākums.

Kas vēl ir jādara?

– Ir pastāvīgi jāievieto jauns saturs, jāmaina, jāoptimizē vietne.

– Ir jāpievērš uzmanība vietnes drošībai, lai izvairītos no hakeru uzbrukumiem.

Team3 komanda patiesi cer, ka vietnes veidošanas padomi palīdz iesācējiem veidot savu projektu veiksmīgu un ienesīgu. Uz tikšanos nākamajā rakstā!